Category Archives: 1

Moving Out!

Untuk pengetahuan pengunjung saya sudah berpindah ke alamat baru. Silalah datang menjenguk walaupun blog tu masih belum sempurna lagi. Masih dalam proses try and  error lagi. Cheers!

http://ahmadyusrie.com


Advertisements

Leave a comment

Filed under 1

What’s the other side you?

Are you an Ultraman or a teletubies without people know it?? Got some hidden power inside you like one of the Heroes character??. You’re a wild person behind those ‘hijjab’ or ‘kopiah’??

There’s always something that we kept to our self due to our own reason. In life we cannot expect people to be honest all the time. There must be something they’re hiding within themselves.

Someone who looks macho outside might be the same person who cannot sleep without his teddy bear. What about a Kit-Kat commercial, a very tough, muscular looking guy afraid of a cockroach?..lol

Just about everyone has someone else inside them whether it is good or bad one  and you cannot blame them as you, yourself are facing the  same conflict. It is normal, people tends to behave according to situation. You can’t expect them to be this way or that.

Some might pronounce it as “identity conflict” as a person struggles to find the real way how they should be, who they should be. Some might say, It’s hypocrite where you’re acting all so noble while being so devil inside. That is a different story.

Are you a kind of person who always be yourself? If so, I congratulates you because you’re one of the kind that still breathing.

1 Comment

Filed under 1, Anything

It is confusing

Kalau ikut teorinya aku rasa tak salah untuk bukan Islam gunakan nama Allah sebagai tuhan. Allah memang sebenar-benar pencipta regardless you are Musims atau tak.

Tapi secara praktikalnya, it creates some kind of confussion. Just a simple example, imagine bila budak hingusan yang tak kenal Islam atau yang baru nak mengenal Islam dengar orang cakap. “Allah itu yang selayak-layak disembah”. This guy is talking on behalf of Muslims? Christians?

Ataupun keluar statement “Allah itu maha pengampun, mohonlah pengampunan daripada Allah di gereja”, “Gereja itu rumah Allah”? instead of “Masjid itu rumah Allah”. It is enough confusing.

Problem ni takkan arise kalau the article/statement circulates among them. What if it falls in the hand of Muslims. Lebih-lebih lagi yang kurang sket bab agama tak ke pening pale diorang.

Hopely benda ni dapat di sort out kan a.s.a.p. sebelum ramai yang jadi keliru. Pihak berwajib jalankanlah peranan anda, jangan dok nganga ja.

Kepada puak-puak yang lantang nak tukar God kepada Allah tu. terima kasih kerana mengakui tentang sebenar-benar tuhan. But why don’t you just accept Islam first then you’re free to use kalimah Allah yang maha suci tu.

p/s: Pendapat seorang aku yang kurang ahli dlm agama, sila rujuk ustaz2 atau mereka yang lebih berkelayakan untuk kepastian.

4 Comments

Filed under 1

Quote of the day

Bangkitkan isu sensitif jika kau mahu instant glams dan limelight

-aku cakap-

Leave a comment

Filed under 1

Adakah ini trend?

Banyak blog yang aku kunjungi dah lame tak update termasuklah aku sendiri…huhu
Jom start update balik, mari tarikan jari-jemari mengikut rentak, sehatiii berdansa!! yuksss…

2 Comments

Filed under 1

1431? 2010?

Yeahh…Tahun Baru!!

Tahun baru kita (umat Islam) baru je lepas lebih kurang 2 minggu tapi ramai yang baru start celebrate semalam.. Konsert, bunga api, mabuk2, partying…ish banyak lagi la amalan yang sangat tak melambangkan kita orang Islam yang duduk dalam  so-called “negara Islam”…

Tak kisah la aku pon kadang2 selalu terlupa dgn bulan Islam. Kalo tetibe orang datang kat ko tanye “Sekarang berape Muharram ek?” aku berani bet 95% atau lebih akan menunjukkan reaksi blurr termasuklah si penulis entry ni yang bajet bagus sangat ni…

Sekadar peringatan je la…untuk diri yang sering terlupa. Cuba amik inisiatif untuk mengingat tarikh kalendar hijrah disamping kalender gregorian yg kita dok guna hari2 tu…Kalo kita tak gune sape lg yg nak gune, ye tak? Takkan la encik apek atau cik minachi nak guna kalendar Islam, mesti la kita orang Islam.

Sebagai permulaan cube dapatkan tarikh lahir anda dalam kalendar hijrah. Susah? Klik

Mulai hari ni sila amik tahu ya…

p/s: tarikh lahir saya ialah 9 Rabiulawal 1407 Hijriah.

p/p/s: Ohh ye, Hari ni 16 Muharram 1431 Hijriah.

Leave a comment

Filed under 1

I wana, I wanna,…

Huhu bukan lagu All American Reject tapi aku mau beg ini. Ade sesape mau belikan? Aku tengok kat sini harga dia RM 183. Ade sesiapa yg boleh offer harga lg best gitau aku eh.

DEUTER COMPACT EXP 6 SL


Leave a comment

Filed under 1