Tag Archives: blog

Adakah ini trend?

Banyak blog yang aku kunjungi dah lame tak update termasuklah aku sendiri…huhu
Jom start update balik, mari tarikan jari-jemari mengikut rentak, sehatiii berdansa!! yuksss…

2 Comments

Filed under 1

Trend si LALANG

I got inspired to write this post after following Kak Fyn last two/three entry…

Everybody know what “LALANG” is rite…so doesn’t need much explaination i guess…Kalo tak tahu tengok picture kat bawah…kalo still x tahu search kat google… kalo x dapat jugak, Get Lost!! malas aku nk layan…

lalang

I’m not a kind of guy yang suka sgt follow any trend but I do like to observe… observe ape…observe gelagat segelintir umat manusia yang secara mudahnya aku gambarkan sebagai “LALANG”.

Badut trend, hamba trend dan yg sewaktu dengannya..

………………………………………………..

Adakah by following a latest trend you will look cool?.. I must admit yes… but I don’t like some people who easily “change course” just because they want to impress, want to look great, “COOL”…

Suatu yg baru itu tak salah, in fact ia suatu yg refreshing…tapi tak perlu sampai ko nak jadi seperti lalang yg senang je ditiup kesana-kemari semata-mata nak follow the latest trend…U’re such a “Trend slave”…”Hamba trend”

Still can’t figure out details about this so called “Trend”. Where does it came from… adakah bawaan angin, Some trends tu tibe-tibe je datang x tau dari mane… Tau-tau ramai orang mula buat itu, buat ini, following trend la kononnya…LALANG!

But trend usually doesn’t last long. Kuat-kuat pon setaun dua pastu mesti senyap dah sebab datang trend yang baru… Time tu orang yg dulu declare himself as this, as that tu pon dah entah ke mana.. Tengok-tengok dah follow trend yang baru…LALANG!

Still remember during my school days. Hip-hop was on the top. Everybody loves it, everybody wants to be part of it, they wanna be call “budak hip-hop” … Semua mula terkinja-kinja menari, melompat x tentu hala kononnya dia hip-hop sangat…

Ingat lagi kat skolah dlu ade la few students yg dok tulis hip-hop kat tapak kasut…Sblh kiri tulis “HIP” sblh kanan tulis “HOP”…so, bile jalan terserlahlah ke”hip-hop”an nye… “aku budak hip-hop…and i’m proud of it”… kahkah…LALANG, LALANG…

Skang maybe demam hip-hop dah sedikit reda kot… Tapi dtg plak trend shuffle… So bdak yg dlunye hip-hop tu (not all but most) da mula beralih arah mahu shuffling plak..LALANG lagi..

Pastu skang ni trend budak indie tgah hot giler… ramai mau jadi budak indie. Dress indie, dengar muzik indie, kahkah…kelakar la…Once again new trend is something refreshing tapi bukan bermakna ko mesti follow everytime trend change…

Blogging ni pun satu trend ke? Tak tau… Adakah anda akan kelihatan cool dengan berblog? x tau….adakah LALANG juga berblog…wait and see as i told before kalo trend tu tak akan kekal lama…setaun dua tenggelam…Adakah blog ini masih hidup by then?…x tau…Kalo aku sudah tidak berblog tanpa alasan munasabah, panggil aku LALANG…haha

DSLR… tak mau komen.. Its good la kan…sume mula suka photography… bleh aku dapatkan harga yg murah utk. tangkap gambar mase aku wedding nnti…haha

Aku masih x dapat nak predict what’s the future got to offer… Adakah trend rock kapak akan kembali dijulang, adakah sume akan bela rambut panjang menggerbang dan berseluar jeans ketat? Atau adakah trend rock and roll Elvis Presley akan kembali hot dan semua akan berambut jambul kat depan dan berseluar ketat dengan kaki seluar luas menyapu jalan?

Just wait and see…

So, the moral of this entry is Mari jadi manusia yang berprinsip, tak mudah ditolak dek angin ke sana kemari macam LALANG. Ingat, lalang suatu hari bakal ditebas atau diracun…x de sape suke kat lalang…

p/s: in terms of music…aku admit, aku memang lalang…currently, so in love with Yuna…Oh bulan…

18 Comments

Filed under 1